"The want of plenty distracted you "

[Al-Quran; Sura Al-Kautsar]



So, which road should I choose now?

[Embark on the PhD train or disembark from the study train altogether]

Saturday, January 15, 2011

Jika saya mendapatinya setahun yang lalu

Saturday, January 15, 2011
Sedang saya membuat senaman 'blog hopping', saya tersinggah di blog Ina.
Ina- kawan saya yang suka belajar Bahasa Arab (dan bercita-cita untuk bersuamikan orang ****  :) Amenn... moga cita-cita Ina dikabulkan...)

Saya suka baca syair-syair yang dia terjemahkan; memandangkan Bahasa Arab saya perlu disembur pelincir kerana tahap kekaratan yang melampau.. :P

Syair-syair itu telah membuka sesetengah memori/pengalaman hidup yang kadang-kadang seronok untuk diingati dan kadang-kadang menyakitkan hati..

Tetapi syair yang ini, mengingatkan kembali pada pengalaman yang memang saya hajat untuk buang dari peti...

Tetapi.....
Dengan syair ini juga, saya akan lebih kuat untuk menempuh hari-hari yang bakal ditemui.. :D

Mari bersyair kawan-kawan...

Hhmmm.... saya tertanya, kalau saya baca/tahu syair ini setahun yang lalu, mampukah saya mengaplikasikannya? Sesungguhnya, memang benarlah orang yang kuat itu bukanlah orang yang layak masuk WWE, tapi orang yang dapat menahan marahnya... :)

~~Peace...

p/s: Murid-murid, cikgu minta maaflah kalau cikgu ni seorang cikgu yang  مُرِّ الْجَفَا




2 Roads Chosen:

mu'minah said...

kami maafkan miss, dengan syarat miss tak bole bagi pape assignment selama 2 minggu! hehe;D

mOmO said...

Ish.. itu maaf bersyarat namanya..

Bab assg tu saya tak bleh nak compromise la.. Mmg dah dalam course outline...

Al-maklumla, saya part-timer je kt situ..mana boleh suka2 je nk buat rules sendiri.. ;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
"where are you going? where are you going?
NORTH? SOUTH? EAST? or the WEST?
where are you heading? where are you heading?
TURN TO ALLAH is the best!
coz He is there wherever you are...
so turn....turn, turn to Allah
Allahu Allahu, jallaa jallaluhu"